Magamról

Saját fotó
Minden utazás egyszeri és megismételhetetlen, még ha ugyanoda megy is az ember, akkor sem lesz ugyanaz az élmény. Az utazásaim és túrázásaim lényege az, hogy emberekkel találkozzak, lássak ezer apró csodát. Megtanultam élvezni az utazásokat. Bármerre járok, úgy élek, mintha helybéli lennék. A főzés szenvedély, s kétszer két étel sohasem ugyanolyan ízű, mert a lélek zendülése sem ugyanaz. A test is örökkön örökké változik, de a lélek változatlan marad.

2011. július 10., vasárnap

Meggyes pite

Kezdjük egy igazán finom nyári nyalánksággal :) 

Végy egy konyhát! Keress embereket, akik megkóstolják étkedet, olyanokat, akik imádnak enni, s nem félnek a cukortól, liszttől, s  némi plusz kalóriától. Csinálj egy kis kedvet magadnak a sütéshez! Kapcsold be kedvenc zenéd, köss egy csinos kötényt, s mehet a móka!

Meggyes pite


Hozzávalók:

  • 2 pohár joghurt (én azt szeretem, ha minél hígabb)
  • 3 tojás
  • 3 joghurtos pohárnyi liszt
  • 2 joghurtos pohárnyi cukor
  • 1 joghurtos pohárnyi étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • meggy



Elkészítés:
A 3 tojást beleütöm egy tálba, kissé felverem, majd hozzá öntöm a 2 pohár joghurtot. Amikor ezzel megvagyok, akkor a már üres poharakkal kimérem a többi hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadom a sütőport és a vaníliás cukrot.
Én sütőpapírt használok - de a kivajazott, kilisztezett tepsi is megteszi -, kibélelem a tepsit (tudtátok, hogy a Tepsi szó törökül tálcát jelent?), beleöntöm a tésztát, majd a tetejére dobálom a kimagozott meggyet, melynek egy részét megforgatom lisztben, hogy ne süllyedjen le az összes meggy a tepsi aljára. Addig sütöm, amíg a tészta nem ragad!

Végeredmény egy könnyű, habos tésztából álló édes finomság.


Figyelem: fogyókúrázóknak nem ajánlom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.