Magamról

Saját fotó
Minden utazás egyszeri és megismételhetetlen, még ha ugyanoda megy is az ember, akkor sem lesz ugyanaz az élmény. Az utazásaim és túrázásaim lényege az, hogy emberekkel találkozzak, lássak ezer apró csodát. Megtanultam élvezni az utazásokat. Bármerre járok, úgy élek, mintha helybéli lennék. A főzés szenvedély, s kétszer két étel sohasem ugyanolyan ízű, mert a lélek zendülése sem ugyanaz. A test is örökkön örökké változik, de a lélek változatlan marad.

2011. július 17., vasárnap

Ha nyár, akkor Balaton!



Hogy mi jut eszembe a Balatonról? Azúrkék ég, rekkenő hőség, lángos, hekk, főtt kukorica, sikítozó gyerekek, vörösre égett emberek, éjszakai mulatozások. A Balaton szerelmesének bárki mondhatja magát, legyen egyszerű utazó, nyaraló, túrázó.



A gyerekek rendszerint csak parancsszóra hajlandóak kijönni a vízből. A fiatalok egy hatalmas nagy buliként élik meg a Balatoni nyarat. A nagy flörtök, a bimbózó szerelmek, forró nyári éjszakákról számolnak be. Itt könnyű ismerkedni, kalandokba bocsátkozni. Számukra a tó a találkozások, bulizások világa. A természetjárók kedvelt helye is a Balaton, hegyeken-völgyeken át, festői környezetben látható a Balaton egy-egy kilátópontról. A fotográfusok Mekkája ez a hely, itt minden megtalálható. Magyarország egyik legszebb panorámája, választékos vízi élővilág, naplemente, napfelkelte, hangulatképek, életképek, fesztiválok és még sorolhatnám.



A borbarátok és a gasztronómia szerelmesei is megtalálják a számításukat. Az igazi magyar halászlé, roston sült fogas, kiváló magyar borok, nyári hűsítő gyümölcsök, koktélok, mind-mind megtalálhatóak a Balatonon.



A horgászok paradicsoma is ez a hely, aki nyugalomra vágyik az is megtalálja itt a számítását. A vitorlázók, hajósok menedéke is ez a hely, bármerre kötnek ki, a Balaton partján változatos kis városkák fogadják az utazót.


Tihany nevezetessége a levendula. Júniusban lilába öltözik Tihany, ekkor nyílik Tihany egyik jellegzetes növénye, a levendula. Az 1930-as években Franciaországból betelepített növény szinte őshonos flóraelemként illeszkedett a tájba. Jelenleg az Öreglevendulás mellett, a Külső-tóval szemben egy 7 hektáros új telepítést is megcsodálhatnak a látogatók. Aki látni szeretné ezt a szép természeti látnivalót, az ne habozzon felkeresni a félszigetet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.