Azon tépelődtünk a csajokkal, hogy miért van az, hogy itt a nyár, s a szokásos "alig eszem valamit" és a "nem bírok mást enni csak gyümölcsöt" szlogenek helyett a "csokit akarok, éjjel-nappal" mozgatja a fantáziánkat. A válasz talán az, hogy ez a nyár sajnos nem túl jó, nincs az a gatyarohasztó meleg, amikor az ember elvan egész nap néhány üveg ásványvízen, gyümölcsön és jól behűtött sörön.
Az egyik este ugyanilyen édességhiányban szenvedtem, s újra megsütöttem kedvenc sütimet a brownie-t. Tudod-tudom, ez a süti kicsit túlzás, tele cukorral, de mit csináljak, az élet nem csak attól szép, ha zajlik, hanem attól is, ha a pocakunkat olyasmivel tömhetjük, amit csak megkíván :)
Íme a legjobb receptem:
Hozzávalók:
- 26 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
Én már nem szoktam méregetni a hozzávalókat, akár nagyüzemi sütésre is képes lennék, hiszen olyan sokszor sütöttem ezt a sütit.
A sütőt 180-200 fokra előmelegítem. Közben felolvasztom az étcsokit (általában 90% felettit használok) a vajjal.
Közben összekeverem a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd mire ide jutok az olvadt vajas csokoládét belecsorgatom ebbe a keverékbe.
Jól összekeverem, majd beleszitálom a lisztet, s géppel jól összedolgozom. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég! Ennnél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz, a közepének szinte folyni kell!
Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk, de volt már barátom aki pluszba lekvárt, tejszínhabot kért hozzá. Nekem önmagában is elég tömény, s egy-két szeletnél többet nem is bírok megenni belőle.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.