Magamról

Saját fotó
Minden utazás egyszeri és megismételhetetlen, még ha ugyanoda megy is az ember, akkor sem lesz ugyanaz az élmény. Az utazásaim és túrázásaim lényege az, hogy emberekkel találkozzak, lássak ezer apró csodát. Megtanultam élvezni az utazásokat. Bármerre járok, úgy élek, mintha helybéli lennék. A főzés szenvedély, s kétszer két étel sohasem ugyanolyan ízű, mert a lélek zendülése sem ugyanaz. A test is örökkön örökké változik, de a lélek változatlan marad.

2011. augusztus 3., szerda

Brownie - csokis mámor

Azon tépelődtünk a csajokkal, hogy miért van az, hogy itt a nyár, s a szokásos "alig eszem valamit" és a "nem bírok mást enni csak gyümölcsöt" szlogenek helyett a "csokit akarok, éjjel-nappal" mozgatja a fantáziánkat. A válasz talán az, hogy ez a nyár sajnos nem túl jó, nincs az a gatyarohasztó meleg, amikor az ember elvan egész nap néhány üveg ásványvízen, gyümölcsön és jól behűtött sörön. 

Az egyik este ugyanilyen édességhiányban szenvedtem, s újra megsütöttem kedvenc sütimet a brownie-t. Tudod-tudom, ez a süti kicsit túlzás, tele cukorral, de mit csináljak, az élet nem csak attól szép, ha zajlik, hanem attól is, ha a pocakunkat olyasmivel tömhetjük, amit csak megkíván :) 

Íme a legjobb receptem:

Hozzávalók:

  • 26 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 14 dkg liszt
 
Én már nem szoktam méregetni a hozzávalókat, akár nagyüzemi sütésre is képes lennék, hiszen olyan sokszor sütöttem ezt a sütit. 

A sütőt 180-200 fokra előmelegítem. Közben felolvasztom az étcsokit (általában 90% felettit használok) a vajjal. 


Közben összekeverem a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd mire ide jutok az olvadt vajas csokoládét belecsorgatom ebbe a keverékbe. 

 
Jól összekeverem, majd beleszitálom a lisztet, s géppel jól összedolgozom. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég! Ennnél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz, a közepének szinte folyni kell! 


Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk, de volt már barátom aki pluszba lekvárt, tejszínhabot kért hozzá. Nekem önmagában is elég tömény, s egy-két szeletnél többet nem is bírok megenni belőle. 

Jó étvágyat  hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.