Magamról

Saját fotó
Minden utazás egyszeri és megismételhetetlen, még ha ugyanoda megy is az ember, akkor sem lesz ugyanaz az élmény. Az utazásaim és túrázásaim lényege az, hogy emberekkel találkozzak, lássak ezer apró csodát. Megtanultam élvezni az utazásokat. Bármerre járok, úgy élek, mintha helybéli lennék. A főzés szenvedély, s kétszer két étel sohasem ugyanolyan ízű, mert a lélek zendülése sem ugyanaz. A test is örökkön örökké változik, de a lélek változatlan marad.

2012. február 7., kedd

Tél ide vagy oda...

Tél ide vagy oda, nem maradhat el a hét süti nélkül. A nyáron - mint arról be is számoltam készítettem szeder dzsemet és befőttet. Azon gondolkoztam, hogy valami gyors, és finom édességet készítek. Megnéztem, hogy mi is van otthon. Ekkor jutott az eszembe, hogy a nyári meggyes sütimet egy kicsit átalakítva készítek egy könnyű szedres piskótát. (A szeder termesztésen lehet mirelit is.) A recepten annyit változtattam, hogy a natúr joghurt helyett egy 2 dl-es áfonyás aludttejet használtam, valamint egy 2 dl-es szedres joghurtot. A végeredmény most is tökéletes lett.

Hozzávalók:

  • 2 dl áfonyás aludttej
  • 2 dl szedres joghurt
  • 3 tojás
  • 3 joghurtos pohárnyi liszt
  • 2 joghurtos pohárnyi cukor
  • 1 joghurtos pohárnyi étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • meggy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.