Mivel elég édesszájú vagyok, gyakran böngészek szakácskönyveket, hogy vajon csokin kívül mivel is csillapíthatnám az édesség utáni vágyam. A tejet és a tojásos dolgokat is nagyon szeretem, így akadtam rá erre az egyszerű receptre.
Amire szükségünk lesz:
- 10 db kifli
- 3/4 liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- cukor
- fahéj
- gyümölcs idény szerint, én őszibarack befőttet vettem
Előkészületek/elkészítés:
A kiflit karikára vágjuk és félre tesszük. A tejet megmelegítjük, majd feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Levesszük a tűzről, majd ráöntjük a kifli karikákra, kissé átforgatjuk a szeleteket, hogy jól felszívják a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a sárgáját is. Ha ezzel megvagyunk finoman összekeverjük a kiflivel.
Kivajazunk egy tűzálló edényt, beletesszük a kifli felét, majd megszórjuk fahéjjal, majd ráteszünk egy réteg gyümölcsöt, végül a maradék kiflit. A tetejét újra meghintjük porcukorral és fahéjjal, majd előmelegített sütőben közepes lángon, vagy hőfokon kb. 30-40 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.